Varen


Het nieuwe vaarseizoen gaat van start! De meeste schepen zijn weer vaarklaar en vakanties worden weer gepland. Wij liggen met onze scheepjes in een jachthaven die een directe verbinding heeft naar groot water: De Nieuwe Maas. Dat grote water is niet zonder gevaren en risico's. De beroepsvaart raast met hoge snelheid voorbij en het aantal grote vaartuigen is hoog. Grote container schepen, duwvaart met soms wel 6 bakken en binnenvaart schepen die ook vaak nog gekoppeld varen zijn in grote aantallen aanwezig. Kortom, een druk bevaren water.

Watersport en beroepsvaart komen hier samen en zullen het water moeten delen. Hoe we dit moeten doen staat uitstekend beschreven op de website http://www.varendoejesamen.nl


Reisvoorbereiding is een belangrijke fase in elke reis die je gaat maken. Zorg voor actuele reis data zoals weer en waterkaarten. Check je vaartuig. Controleer oliepeil, bilge, schroefas en dergelijke voordat je vertrekt.

Voor het varen in de Rotterdamse havens kun je een zeer informatief filmpje bekijken op https://www.portofrotterdam.com/nl/scheepvaart/recreatievaart

Kijk vooral ook eens onder het knopje REGELGEVING. Wist je bijvoorbeeld dat Vlaardingen een eigen Havenbeheersverorderning en een Havenregelement heeft?

Communicatie is eigenlijk onmisbaar wanneer je groot en druk water bevaart. Vertrouw niet alleen op je GSM. Zorg voor een goed werkende marifoon en gebruik hem ook.

We wensen iedereen een goed en veilig vaarseizoen!

WSV Vlaardingen

Oosthavenkade 39K
3134 NW Vlaardingen

Postadres

Jacob van Campenweg 55
3067 LH Rotterdam

 

Havenmeester

Tel: 06 - 20 833 546

retseemnevah.[antispam].@wsvvlaardingen.nl