Vervanging OH5


Vervanging OH5

Geplaatst op 26-01-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cor de Heer

De OH5 verkeert in een dermate slechte staat dat reparatie of vervanging onvermijdelijk is. Bij de laatste digitale stemming is daarom door onze leden met algemene stemmen besloten de OH5 te vervangen. Het bestuur heeft hiervoor aan 3 cascobouwers een offerte gevraagd voor de bouw van een betoncasco. Bij twee van deze aanbieders is een bezoek gebracht om de kwaliteit en de voorwaarden te bespreken. Uiteindelijk is voor Hercules FC in Hardenberg gekozen. Dit bedrijf heeft enkele jaren geleden ook het casco voor de Midscheeps gebouwd en is ook bekend van de drijvende woningen in Rotterdam. 

default-camera-view-all-1-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierboven een artist impression van de nieuwe werkponton. De bestaande OH5 wordt eind maart of begin april naar een sloperij in 's Gravendeel gesleept. De nieuwe ponton wordt naar verwachting eind april naar Vlaardingen versleept en afgemeerd op de plaats van de OH5. De opbouw en de kolomkraan worden daarna op de ponton geplaatst. 

De nieuwe ponton heeft nog geen naam en het bestuur vraagt hierbij aan de leden met voorstellen te komen. Die kunt U mailen naar retsambew.[antispam].@wsvvlaardingen.nl. We zullen daarna aan de leden vragen één keuze te maken uit de ingezonden namen. Onder degenen die de naam met de meeste stemmen gekozen hebben wordt een goede fles wijn verloot.


WSV Vlaardingen

Oosthavenkade 39K
3134 NW Vlaardingen

Postadres

Jacob van Campenweg 55
3067 LH Rotterdam

 

Havenmeester

Tel: 06 - 20 833 546

nevah.[antispam].@wsvvlaardingen.nl